Aardingsoefening

Ga rustig zitten op een stoel, met je benen naast elkaar en je voetzolen plat op de grond. Hou je armen ontspannen op je schoot of in meditatiehouding, maar in ieder geval niet gekruist.

 • Doe je ogen dicht en haal een paar keer rustig adem. Onspan je. Haal adem en volg je adem naar binnen. Voel hoe je ademhaalt en verander niks bewust.
  En terwijl je zo ademhaalt, kijk je waar er nog ergens in je lichaam spanning zit. Als je die ontdekt, neem je die alleen waar, je hoeft er niks aan te veranderen. Alles is nou eenmaal zoals het is.
 • En terwijl je rustig zit te zitten, voel je hoe je op de stoel zit, waar je voeten de grond raken. Je voelt waar je contact ervaart met de aarde en de stoel, hoe je op de stoel zit en hoe de stoel en de aarde je steunen.
  En als er gedachten door je hoofd gaan, neem je die waar en doet er niks bijzonders mee. Je kunt ze zien als een voorbijdrijvend wolkje. Soms komen ze langs en altijd gaan ze weer weg.
 • Ga dan eens met je aandacht naar je voeten. Ga in je voetzolen zitten en stel je voor dat je voetzool aan de aarde vastgeplakt zit. En stel je daarna voor dat er vanuit je voetzolen wortels moederaarde in groeien. Deze wortels groeien door je schoenen heen, dwars door je vloer en de verschillende aardlagen door dieper en dieper moederaarde in. Je wortels worden steeds steviger net zolang totdat je je stevig verankert voelt in de aarde. Laat vanuit je stuit ook een wortel groeien die dwars door alles heen recht de aarde ingroeien en laat in het midden van moederaarde als een anker eraan vastgroeien, zodat je goed stevig verankerd bent.
 • Stuur alle negatieve energie via de wortels van je voeten.
 • Stel je daarna voor dat je vanuit moederaarde, door de wortels van je stuit positieve energie uit moederaarde omhoog laat lopen. Dat gaat meestal gemakkelijker als je dat doet op het moment wanneer inademt. Via je voeten en je benen laat je lichaam helemaal vol lopen met energie van moederaarde. Het kan hierbij helpen om deze energie te verbinden met 1 of alle chakra kleuren zodat je kunt ‘zien’ tot waar je je gevuld hebt me die energie.
  Ga hiermee door totdat je alle gaatjes en hoekjes gevuld hebt met deze positieve energie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *