Leegstand

Screenshot_2015-04-01-08-29-33Een verlaten kapel, leeg en toch gevuld. Het licht stralend om de verlaten biechtstoel. Eenzaam en alleen, waar moet dat met die kapel naar toe? Zoveel schoonheid nog te zien als je goed om je heen kijkt in de kapel. Dit is niet wat zij verdiend.

Het gevoel wat deze kapel mij geeft is ook het pad waar ik nu op loop. Gevuld en toch leeg van binnen. Soms drijft het mij tot wanhoop. Oude rommel opruimen, overtollig materiaal en afgedankte spullen weg ermee. Zo ook met mij, oude overtuigingen overboord, fysieke ballast opruimen. Het gaat mij eigenlijk best goed af. Alleen wat doe ik met die leegte…komt het ooit nog af? Ik zou zo graag die ruimte in mij weer opnieuw vullen, maar waarmee dan…ik vind zoveel dingen mooi.

Mijn spirituele hart klopt en mijn hoofd draait alle kanten op. Waar is mijn focus, waar ligt mijn kern. In mijn eigen kapel…maar herken ik deze dalijk nog wel? Wat is mijn kracht en waar is mijn plezier. Anderen mensen helpen dezelfde koers richting vrijheid te behalen dat lijkt mij gaaf, wie bied? Ik heb zoveel te bieden, dat het mij soms duizelt, wat is nu mijn werkelijke kracht? Een duizendpoot..heeft hij één sterkte poot? of is het juist dat al deze poten hem zo sterk hebben gemaakt?

Zoals je leest, ben ik op het moment in mijn eigen kapel druk met herinrichten en ben ik op zoek naar dé perfecte manier om mijn kapel te laten stralen van binnen naar buiten.

Hartegroet Leonieke

 

 

 

2 gedachten over “Leegstand

 1. Hoi Leonieke, wat een mooi plaatje en wat een mooie beschrijving heb je daar bij gemaakt.
  Ik heb wel wat met kapelletjes en als ik met vakantie ben bezoek ik ze ook graag. Dan heb ik tijd maar ook ruimte in mijn hooft om te stilte te voelen en te ervaren van zo,n kapel. Daarbij ga ik dan naar binnen naar mezelf en weet ik dat ik vanbinnen ook die rust hebt, in mezelf. maar eenmaal buiten en in het dagelijkse leven is de rust soms zo weer kwijt. En dan mis ik mezelf en mijn rust. Want ik wil zo graag zo veel en er is zoveel leuks wat mij boeit, maar de dag is te kort of de energie te weinig. Dus voor mij ….meer naar de kapel en luisteren wat het IK zegt. Kijken naar dit plaatje helpt al.Hi hi

  1. Hallo Christien,

   Wat leuk je berichtje! Ik had de melding ervan helemaal gemist.
   Gaaf kapelletje hé. Het kan heel nuttig zijn een kapel te bezoeken. Toch kun je ook je ‘eigen kapel’ zijn. Lukt het je om te mediteren? Daarin kun je zeker in je dagelijkse leven gebruik van te maken zonder dat je direct een kapel moet opzoeken.
   Een tip is de kapel in Ophodenpijl bezoeken en nog dichtbij ook!!

   Liefs Leonieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *