Me Like you, you Like me too?

Nieuwsgierig…heb jij laatst nog gekeken hoeveel FB pagina’s jij geliked hebt? Ik heb daar vandaag eens naar gekeken en ben er van geschrokken van de hoeveelheid!! Bijna 1000 zat ik op en ik zag toch van meer dan de helft nooit iets terug.
Dus wat heb ik gedaan…meer als de helft heb ik mijn likes weer teruggenomen….waarom? Blijkbaar was ik er niet echt mee verbonden…en heb ik dus veel geliked op verzoek van anderen….maar like ik die ander dan wel echt? Of voldoe ik aan de verwachting?

Met dank aan mijn kleine wijze spiegel van 5 jaar, begin ik nu sinds een week te realiseren dat hetgeen haar overkomt…eigenlijk is wat er met mij gebeurt. Ik ben loyaal, trouw en voldoe graag aan wensen van anderen. Dat geeft vaak een goed gevoel…maar af en toe helemaal niet en dan heb ik een innerlijke strijd met mijzelf want ik wil anderen niet kwetsen, tegen het zere been schoppen. Ik waardeer wat zij doen maar niet altijd sluit dat aan bij wat ik wil of wat mijn behoefte zijn. Daar wals ik dan in feite over mijn eigen behoefte heen…ten behoeve van de ander. kinderspiegel

Hoe is dat voor jou? Herken jij hier iets in en doe je er wat mee? Of sta jij juist eerder aan de andere kant en heb je eerder de neiging om hoge verwachtingen te hebben van die ander. Misschien herken je jezelf er niet in. Dat kan uiteraard ook maar zie je het bij anderen gebeuren.

Loyaal staat voor: trouw aan aangegane verbintenissen. Oké een verbinding aangaan kan voor sommigen een issue zijn maar hoe verbreek je ze?

Een aantal praktische tips:

  • Doorloop je vriendenkring op Facebook – Wie zijn je vrienden? Is het wederkerig? Zo niet, einde vriendschap
  • Kijk eens hoeveel pagina’s jij geliked hebt en dan welke dit zijn. Welke volg je echt uit interesse en welke omdat het je gevraagd is? Wees hier niet te zuinig met te behouden van je likes want je kunt als je die pagina blijkt te missen altijd weer opnieuw een like geven.
  • Doe dit ook voor alle andere social media…twitter,pinterest,instagram…zelfs je telefooncontacten. Doe elke dag een beetje.
  • De bovenstaande zijn nog enigszins makkelijk toe te passen. De volgende vraag is welke andere sociale verplichtingen ga jij aan omdat het moet / hoort? Als je dat ene feestje eigenlijk niet leuk vindt om te doen, waarom zou jij er dan naar toe gaan? Kijk eens terug naar alle sociale activiteiten en bedenk hoe vaak jij je aan je sociale verplichting / verwachting hebt voldaan?
  • Als je eenmaal hebt teruggekeken, kijk dan ook eens vooruit in je agenda. Welke activiteit kijk je al een tijdje tegenaan. Heroverweeg nog eens waarom je nou toch ja hebt gezegd. Zeg voor deze maand minstens 1 activiteit af waar je niet echt achter staat. Hoe voelt dat als je dit gedaan hebt?? Lekker toch? Ontstaat ruimte voor wat anders.

LIKE

Dit zijn een aantal praktische tips. Je kunt zelfs zo ver gaan dat je vriendschappen nu echt vaarwel gaat zeggen gewoon omdat het je niet gelukkig maakt en je alleen maar kost.

Welke stappen ga jij zetten? Kun jij loslaten?

Laat hieronder weten wat het jou heeft opgeleverd opdat je voor anderen een bron van inspiratie kunt zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *