De uitdaging!

Ieder mens heeft binnen de stroming van het totale leven een eigen, unieke levensstroom (Hans de Waard). Door de Jassentechniek leer je ballast lost te laten. Deze techniek is door Hans ontwikkeld.

Erg interessant omdat het mensen leert om los te laten. Iets dat vele van ons niet eigen is. Wij willen juist alles zoveel mogelijk onder controle hebben en zeker niet met de stroom meegaan. Stel je voor!! Door met de stroom mee te gaan en er niet tegenin te zwemmen zal het leven je veel gemakkelijker af gaan. Het wil dus niet zeggen…leun lekker achterover en alles komt op zijn pootjes terecht. Nee in tegendeel. Wat ik hieraan zou willen toevoegen is dat je met de stroom mee mag laten voeren maar dat je vooral ook dient te luisteren naar je innerlijke stem, jouw kern. Leer luisteren naar de influisteringen van jouw gevoel. Dat subtiele gevoel waaraan meestal getwijfeld wordt en waarover jij achteraf toch te kennen moet geven dat je het al wist…Herken je dat?!

Je mag hulp vragen! Dat is juist het mooie ervan. Laat je op de stroom meevoeren en vraag om hulp aan jouw bron, jouw gids, jouw engelen, jouw God. De kunst is wel de juiste vragen te stellen en zuivere positieve gedachten te hebben want alles wat je vraagt zal je een keer gegeven worden. Het woord NIET kent de bron niet. Dat betekent dat je in al je vragen waarin je dit woord gebruikt dat wegvalt. Dus als ik niet wil vallen….dan zal dit verstaan worden..ik wil vallen.

Daar ligt de uitdaging want hoe vaak wordt dit woord wel gebruikt in de Nederlandse taal? Veel te vaak. Leuk om te weten is dat veel bedrijven deze gedachten toepassen bij het evalueren van een project. Zij zijn gestopt met het bespreken van: ‘wat ging er goed en wat ging er niet goed?’. Ze stellen nu de vraag: ‘wat ging er goed en wat kan er beter?’.

Het stoppen met het gebruiken voor het woord NIET werkt goed voor het contact en voor hulp in te schakelen van jouw bron maar ook voor jouw persoonlijke psychische gesteldheid. Vanuit de gedachte van NLP is het goed om je zinnen positief te formuleren. Dus ook je problemen in positieve zin affirmeren!! Ik daag jouw bij deze uit om vanaf nu bewust het woord NIET uit je woordenboek te schrappen. Ga vandaag eens bewust hiermee aan de slag en betrek mensen uit je omgeving hierbij, geef het aan wanneer iemand het woord onbewust toch heeft gebruikt of vraag mensen dit bij jou te doen. Je zult versteld staan over hoe vaak wij dit woord gebruiken. Je kunt echt heel ver komen en weet je wat het leuke is. Je voelt je er ook een stuk lekkerder bij…zeker wanneer iets tegenzit is het de grootste uitdaging om dit tot een positieve zin te formuleren! Doe jezelf een groot plezier met deze uitdaging.

Heb je het woord al uit je woordenboek geschrapt? Chapeau voor jou. Daag mensen in jouw omgeving uit om jou voorbeeld te volgen. Jij kunt hen helpen geef aan hen terug dat het je opvalt dat zij dit woord vaak gebruiken en het onnodig is! Wat je kunt doen is hen een spiegel voor houden. Voel je vrij om deze blog te delen. Een antibiotica tegen een hardnekkig bacterie!!

Lieve groet,

Leonieke Paalvast

LEonieke aug15

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *